De tuin klaar maken voor de zomer: nu is het moment!

Er zijn verschillende manieren waarop je je tuin tot een waar kleurrijk paradijs kunt omtoveren. Nu het voorjaar eindelijk weer zijn entree heeft gemaakt is de gelegenheid daar om weer wat mooie flora te planten in de tuin. Combineer het tuinieren met een herinrichting van het tuinmeubilair en je tuin is klaar voor weer een heerlijk zomerseizoen. Met deze tips tover je je tuin om tot een paradijs op aarde!

Hedera kopen

De meeste mensen voelen zich zeer vredig en komen volledig tot rust als ze omringd zijn door natuur. Vooral de kleur groen heeft een ontspannend effect. In de tuin kun je jezelf ook omringen met deze prachtige kleur. Een klimplant zoals Hedera kopen is dan ook een goed idee. Zeker als je een schutting hebt waar je niet graag tegenaan kijkt. Door de schutting of omheining van de tuin te bedekken met Hedera of andere klimplanten creëer je een oase van rust. Bovendien help je de vogels en insecten hiermee. Die gebruiken dichtgegroeide klimplanten namelijk graag als schuilplaats en voedselbron.

Tropische sferen met de passiebloem

Ben je iemand die meer van kleur in de tuin houdt en graag omringd wordt door verschillende soorten bloemen? Dan zijn er ook klimplanten die bloeien met prachtige bloemen. Zo heb je de passiebloem bijvoorbeeld, ook wel passiflora genoemd. Deze klimplant komt oorspronkelijk uit de tropen, maar doen het ook prima in de Nederlandse zomers. Ze bloeien van juni tot oktober en kunnen tot wel 6 meter hoog klimmen. Met de passiebloem zorg je voor bijzondere tropische sferen in de tuin. Ben je op zoek naar een andere soort klimplant met bloemen? De sterjasmijn is een mooie sprookjesachtige klimplant die een heerlijk zoete geur verspreidt.

Bloemetjes en bijtjes

Natuurlijk kun je de rest van de tuin ook vol planten met verschillende bloemen en planten. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je tuin er mooi en gezellig uit ziet. Je helpt hiermee ook de bijen een handje. En dat kan deze bedreigde insect soort goed gebruiken. Door de tuin vol te planten met een variatie aan bloemen, trek je bijen aan en draag je bij aan het ecosysteem.

Verschillende decoraties

Naast het planten van bloemen en ander moois, kun je de tuin ook gezellig maken met decoraties en ornamenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi stenen vogelbadje voor de vogels? Of een Boeddha beeld in die ene lege hoek? Ook met verlichting kun je een hoop sfeer creëren in de tuin. Bijvoorbeeld door lampionnetjes of stringverlichting op te hangen boven het zitgedeelte. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *